Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/flevopok/public_html/krabbelmaar.nl/includes/function.php on line 265
MSN Messenger, wat kon je ermee? | Krabbelmaar.nl
MSN

MSN

Voordat Whatsapp en Facebook Messenger en dergelijke bestonden, was MSN Messenger de manier om te chatten met je vrienden en vriendinnen. Maar aangezien er in die tijd ook geen smartphones waren, kon je alleen MSN'en met je computer. De meeste huishoudens hadden maar 1 computer, dus als een van je andere gezinsleden aan het computeren was konden jij en je vrienden na school even wachten met chatten. MSN Messenger is misschien wel het social media platform van vroeger dat het meeste wordt gemist sinds dat het weg is.

Creatief en communicatief

Tegenwoordig vraag je iemand zijn nummer als je diegene leuk vindt. MSN-tijd was anders, toen vroeg je diegene z'n MSN (oftewel zijn of haar Hotmail e-mailadres). Je voegde deze persoon dan na school meteen toe. Je wachtte thuis vervolgens totdat deze persoon je had geaccepteerd en online was gekomen. Je praatte vooral oppervlakkig met elkaar in speciale MSN-taal. Als je eenmaal wat losser was gekomen, stuurde je elkaar ook winks. Vond je dat iemand te langzaam reageerde? Buzzeren!

Je MSNnaam was ook altijd lekker dramatisch. Voelde je je somber? Dan zette je een zinnetje uit het zieligste liedje wat je kende in je naam of status. Iedereen moest weten hoe jij je voelde en wat je dacht. Je MSNplaatje moest ook altijd perfect bij je humeur passen. Had je bezoek van een vriendje of vriendinnetje? Dan werd hun naam ook aan je MSNnaam toegevoegd, zodat iedereen wist dat jullie samen achter de computer zaten. MSN Messenger was in ieder geval dé manier om te communiceren met al je vrienden!

MSN Messenger in de zakenwereld

Je kon MSN ook op een serieuzere manier gebruiken natuurlijk. Net als met Skype kon je op MSN Messenger videochatten. Deze functie werd dan wel eens gebruikt om met verre familie te praten, of met een zakenpartner iets te bespreken.

Op een gegeven moment is jammer genoeg besloten dat MSN messenger zou stoppen, Skype werd prioriteit. Skype is nog steeds ook wat het toen was. Toch is het heel anders, je kunt niet alle dingen die in een MSN chat konden, zoals de winks en buzzers!

Terug naar overzicht