Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/flevopok/public_html/krabbelmaar.nl/includes/function.php on line 265

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/flevopok/public_html/krabbelmaar.nl/index.php on line 88
Social media van vroeger! | Krabbelmaar.nl

Social media van vroeger

Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat. Iedereen kent ze. Dit zijn 4 van de huidige populairste social media platformen. Wat je misschien niet weet is dat deze niet altijd bestonden. Vroeger hadden we heel andere platformen, ook was de internetwereld niet zo ontwikkeld als deze nu is. Vooral de mensen hadden een andere mentaliteit. De verwachtingen van social media waren anders dan nu.

Wat was er toen trendy

Er zijn heel wat platformen die vroeger super cool waren en door “iedereen” gebruikt werden. Echter zijn er maar een paar die werkelijke records hebben verbroken. De grootste en bekendste social media platformen waren begin jaren 2000; Hyves, CU2, MSN en Partyflock. Termen als krabbelen, flocken en breezertaal zijn heel bekend onder alle gebruikers van de vroegere social media.

Helaas bestaan de meeste van deze websites en diensten niet meer. Ze worden dan ook enorm gemist door degenen die ze fanatiek gebruikten vroeger.

Vroeger en nu

Deze social media platformen van vroeger zijn minder gebruikt gaan worden toen Facebook e.d. steeds populairder werden. Mensen stapten van het ene platform over naar het coole nieuwere platform. Het maakte niet zoveel uit dat je met deze bestaande platformen alles kon doen, zoals chatten, evenementen bekijken, foto's en video's online delen. De nieuwe platformen konden dit namelijk ook en je hoorde er niet bij als je niet gelijk een account aanmaakte. Je kunt oud en nieuw wel degelijk vergelijken, maar toch is het eindproduct heel anders. Dingen die de ene website of dienst wel konden, kunnen de andere niet. Daarom zijn er een aantal zaken die onder de mensen die de vroegere social media gebruikten, worden gemist bij de nieuwere platformen.