Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/flevopok/public_html/krabbelmaar.nl/includes/function.php on line 265
Social media platformen van nu! | Krabbelmaar.nl
Social media van nu

Social media van nu

Iedereen heeft wel een profiel op minstens één van de grootste huidige social media platformen. De grootste platformen zijn Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp, Snapchat, YouTube, LinkedIn, Tumblr en Pinterest. Elk van deze platformen heeft een aparte doelgroepen bedoeling. Toch overlappen ze elkaar op verschillende punten.

Communiceer met Facebook, Twitter en WhatsApp

De bekendste van deze communicatiemiddelen zullen Twitter en Facebook zijn. Met Twitter kun je berichtjes van maximaal 280 tekens de wereld in sturen. Deze kunnen met een afbeelding erbij zijn of zonder en het onderwerp bepaal je helemaal zelf. De grootste celebrities gebruiken Twitter ook en het leuke is dat jij dus zelf kiest wie je volgt. Als je iemand volgt zie je gelijk wat deze persoon heeft gedeeld.

Op Facebook maak je een persoonlijk profiel aan. Je kunt dan vrienden en familie toevoegen die ook een profiel hebben. Er zijn dan verschillende dingen die je met je persoonlijke Facebook kunt doen, zoals berichten versturen, statussen plaatsen (net als Twitter, maar dan zonder tekens limiet), foto's en video's delen en hier reacties op plaatsen. Ook kun je lid worden van groepen, pagina's van bekenden volgen en advertenties te zien krijgen gebaseerd op je interesses. Het fijne aan Facebook is dat je zelf kunt bepalen wie hoeveel van jouw profiel kan zien. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat niemand je vriendenlijst kan bekijken, of dat vrienden en vrienden van vrienden jouw hele profiel te zien krijgen, maar mensen hierbuiten niet.

Met WhatsApp kun je in principe gratis sms'en, wel heb je een telefoonnummer nodig en een internetverbinding. Als jij een persoon in je contactenlijst hebt staan en deze heeft ook WhatsApp, kun je met elkaar chatten en ook media/documenten naar elkaar sturen via een internetverbinding. Zo kun je in principe met een telefoonabonnement nemen, waar dan heel weinig sms'jes bij zitten, maar iets meer internet mb's. WhatsApp is namelijk ook fijn zuinig met internetgebruik.

Foto's bewerken en delen met Instagram en Snapchat

Met Snapchat kun je foto's en video's direct naar een andere Snapchatgebruiker sturen. Ook kun je snap in je verhaal plaatsen, waardoor iedereen die jou heeft toegevoegd je gedeelde snaps kan bekijken. Snapchat is ontzettend populair vanwege de leuke filters die je kunt gebruiken voor je foto of video.

Instagram is een onderdeel van Facebook. Op Instagram maak je net als op Facebook een eigen profiel. Met dit profiel (dat tevens afgeschermd kan worden) deel je foto's of korte video's. Hierbij kun je mensen taggen, een kleine beschrijving plaatsen en prachtige filters toepassen die de foto of video net wat levendiger en mooier van kleur maken.

Natuurlijk zijn er nog meer populaire social media platformen. Deze 5 zijn de grootste en populairste, maar uiteindelijk hebben ze allemaal wel gelijkenissen.

 

Terug naar overzicht