Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/flevopok/public_html/krabbelmaar.nl/includes/function.php on line 265
Wat kan ik allemaal met YouTube? | Krabbelmaar.nl
YouTube filmpjes kijken

YouTube filmpjes bekijken

YouTube is een website waarop je als gebruiker filmpjes kunt plaatsen en bekijken. Lid worden van YouTube is kosteloos en je kunt zelfs filmpjes erop kijken zonder account. Maar als je filmpjes wilt plaatsen, moet je je wel realiseren dat YouTube dan toestemming van je krijgt om de filmpjes te verkopen en te hergebruiken.

Wat kan ik met YouTube doen

Als aangemelde gebruiker van YouTube heb je een eigen 'kanaal'. Op dit kanaal plaats jij je eigen filmpjes. Je voegt zoektermen/tags toe bij je filmpje. Als mensen op deze tags zoeken, komen ze bij je filmpje uit. Ook kun je je als gebruiker abonneren op andere 'kanalen'. Als je de website bezoekt, krijg je meteen een overzicht van de nieuwste video's van de kanalen waarop je geabonneerd bent. Tevens kun je instellen dat je een melding op je telefoon of via e-mail krijgt als je favoriete kanaal een nieuwe video heeft geplaatst!

Het ontstaan en de populariteit van de website

De website is opgericht in 2005 en heel snel, namelijk in 2006 al, stond de website in de top 10 meest bezochte sites ter wereld! Er worden dagelijks duizenden nieuwe filmpjes op geplaatst en ontvangt miljarden bezoekers. Er is zo goed als niemand op de wereld die niet minstens één filmpje via YouTube heeft gekeken. YouTube video's zijn namelijk ook heel makkelijk te delen op andere websites.

'YouTuben' als baan

Als je goeie content hebt en veel abonnees, kun je partner van YouTube worden en geld verdienen met de views e.d. op je video's. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die zijn begonnen met simpel vloggen in hun vrije tijd, maar nu een fulltime YouTube baan hebben. Volgens een vast schema plaatsen ze dan video's op de website. Veel van deze video's worden ook gesponsord door diverse bedrijven. Zo kun je dus ook je brood verdienen met YouTube. Echter zal dit waarschijnlijk niet zo simpel zijn als dat het klinkt. Veel bekende 'YouTubers' hebben gezegd dat het een baan is die enorm veel tijd in beslag neemt en behoorlijk stressvol kan zijn.

Terug naar overzicht